Vergelijk appels met appels!

Marnix Haitsma

Gefeliciteerd, ze willen jou aannemen voor de baan! Hier heb je hard voor gewerkt, meerdere sollicitatiegesprekken gevoerd en uiteindelijk hoor je deze verlossende woorden.

Maar dan komt het moment dat je het officiële arbeidsvoorwaardenvoorstel ontvangt. In de praktijk bij Betaselect zie ik vaak dat het vergelijken, interpreteren en/of objectiveren van het ontvangen arbeidsvoorwaardenvoorstel best complex kan zijn. De kunst is om appels met appels te gaan vergelijken.

Welke waarde moet je hangen aan het krijgen van 5 extra vakantiedagen? Wat doet het met je jaarsalaris wanneer je 10% bonus ontvangt?

Daarom hebben wij een handige tool ontwikkeld waarmee je gemakkelijk het aanbod kunt vergelijken met een andere aanbieding, of met je huidige baan. Wij hebben deze tool ontwikkeld voor kandidaten die via Betaselect in de race zijn om een baan te vinden. Maar we willen deze inzichten graag voor iedereen beschikbaar maken.

Je download hier gratis en gemakkelijk onze gratis Betaselect Excel rekentool:

Gratis vergelijker downloaden

De laatste tip die ik je wil meegeven is om altijd een bruto netto berekening op te vragen bij (mogelijk) nieuwe werkgever. Afhankelijk van de sector (en dus het pensioenfonds) valt het voorstel netto mogelijk nog gunstiger uit.

Ik wens je veel succes en wijsheid met het maken van je keuze!  

Klaar om te beginnen? Vind vandaag jouw nieuwe baan.

Bekijk alle vacatures